КРУГЛИЙ СТІЛ «ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЯ НАУКИ ТА ОСВІТИ: ДОСВІД УКРАЇНИ ТА ПОЛЬЩІ»

Posted on Posted in Новини

 В рамках міжнародної конференції «Україна і Польща: минуле, сучасне, майбутнє» 23 травня в конференц-залі нашого університету відбувся круглий стіл, присвячений актуальним та дискусійним питанням входження України та Польщі в глобальний світовий контекст освіти і науки.

 Бурхливе обговорення відбулося навколо питань європейських та національних стандартів освіти, мовного бар’єру та міжкультурного порозуміння, обсягу та змісту стажувань за кордоном, а також потреби у фахівцях із досвідом навчання в іноземних закладах вищої освіти.

 Цей захід допоміг «навести мости» міжнаціональної польської та української співдружності, чому сприяла участь у круглому столі представників партнерських університетів Республіки Польща (Катажини Єндращик, Данути Глувки, Даріуша Ротта).

 Значна зацікавленість університетської спільноти у піднятих питаннях засвідчує їх актуальність та необхідність конструктивних рішень, які були досягнуті під час означеного заходу.

 Модератором заходу виступила координатор міжнародного співробітництва університету, кандидат філологічних наук, доцент Сушкевич Ольга Валентинівна.