100 lat Niepodległości Polski

Posted on Posted in Новини

       12 листопада 2018 року факультет української філології та Польський культурно-освітній центр організували концерт до 100-річчя Незалежності Польщі.
       Співпраця Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з польськими закладами вищої освіти триває понад 10 років. Саме тому, доброю традицією для нас є святкування визначиних польських дат разом із нашими побратимами.
         Героїчні зусилля польського народу на шляху до відновлення своєї свободи та суверенності заслуговують на глибоку шану сучасного демократичного світу.
Адже завдяки незламному духу, згуртованості та наполегливій праці, польський народ, не лише відродив свою державу, але й зробив її взірцем успішного розвитку та процвітання.
         У проведенні свята приуроченому до 100-річчя Незалежності Польщі взяли участь викладачі та студенти з різних факультетів.
         У концертній програмі пролунали проникливі пісні у виконанні студентів факультету мистецтв Марії Павлишиної, Влади Шевченко й Андрія Кликіча, а також студентів 11 групи факультету української філології. Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних декламаторських конкурсів, студент факультету фізичного виховання Максим Турчинський подарував гарний настрій глядачам, прочитавши байку «Lew z Bykiem» польського гумориста Януша Ніжинського, художній керівник – Алексеєва Наталія Вікторівна.
        Студенти факультету української філології Владислав Шукайло та Софія Терлецька продемонстрували свої акторські здібності в мініатюрі «Kosmetyczny prezent», а талановиті читці Вікторія Дзярик та Лілія Пивовар продекламували вірші польських письменників.
        Приємним подарунком для гостей свята стала хореографічна композиція у виконанні аматорського ансамблю народного танцю «Яворина», художній керівник – Куценко Сергій Володимирович.
         Між нашими країнами багато спільного, тому ми впевнені, що й надалі будемо залишатися справжніми друзями і надійними партнерами.

Вітаємо наших польських колег із цим визначним святом!
Бажаємо Вам міцного здоров’я, нових звершень, миру та благополуччя.