День Доброзичливості

Posted on Posted in Новини

     21 листопада в Польщі святкують День Доброзичливості. У цей день кожен забуває про сварки, образи та злість. Саме людська доброзичливість і взаємопорозуміння здатні поселити у світі мир.  Нині цей день відзначають у 180 країнах світу. Це свято гарного настрою, оптимізму та добра, коли дружнє «Привіт!» можна сказати навіть незнайомцеві.

     21 листопада 2017 року викладач кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Лукіна Лія Русланівна та студенти ІІІ курсу 33 групи факультету української філології теж долучилися до святкування Дня Доброзичливості (привітності).

     Лія Русланівна здійснила короткий екскурс в історію зародження цього свята, наголосила, що ідея відзначення Дня доброзичливості (“World Hello Day”) зародилася у США у 1973 році за ініціативи братів Брайана та Майкла Маккормак  як заклик до миру у відповідь на війну між Ізраїлем та Єгиптом. У Польщі ж ідею відзначати День доброзичливості чи привітності три роки тому підхопили саме у Вроцлаві, де доброзичливе ставлення не тільки до власних мешканців (давніх і нових), але й до туристів – невід’ємна частина його неповторної атмосфери. У вроцлавського свята є навіть свій символ – гном Добрячок. Він мешкає на ліхтарі поблизу фонтану, що на Ринку. Впізнаєте його за квіткою соняшника у руці. Добрячок великий оптиміст, веселий та радісний. Як і належить найдоброзичливішому серед краснолюдків (так називають маленький люд поляки), завжди вітає перехожих усмішкою.

      До заходу активно долучилися студенти спеціалізації «Польська мова», які створили свою «Скриньку добрих побажань», до якої відправляли побажання для своїх найкращих друзів-одногрупників. Це зарядило студентів запальною енергією, позитивними емоціями та оптимізмом, тому що побажання існують для того, щоб створювати веселий настрій.

     Студенти переконалися, що бажати всього найкращого потрібно не лише з якогось приводу, а навіть просто так: для покращення настрою, як свого, так і іншої людини.