Зустріч студентів УДПУ з президентом м. Лєшно

Posted on Posted in Новини

       У жовтні 2017 року 2 студентів факультету української філології –Алла Байлема, Юлія Остапчук та студентка факультету іноземних мов Ольга Жупаник поїхали на навчання за програмою подвійного диплома в Державну вищу школу професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в м. Лєшно. Навчання студентів триває уже два місяці. 28 листопада 2017 року  відбулася зустріч з Президентом  м. Лєшно –  Лукашем  Боровяком. На зустрічі були присутні представники з Вірменії, студенти нашого університету та студенти з Казахстану.

       Зустріч розпочалася з презентації програми ERASMUS, яка спрямована на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення академічної мобільності серед студентів з різних країн.

          Пан Президент розпочав свій виступ з привітання і наголосив, що радий бачити іноземних студентів в стінах університету та зокрема в Польщі. В своїй промові, пан Лукаш, торкнувся багатьох аспектів життя студентів-іноземців, а саме: обмін культурою, традиціями, вивченням мови та подальшої можливої співпраці. Після завершення виступу  пана Президента, всі перебували в піднесеному настрої і ділилися враженнями від зустрічі.

      Загалом зустріч пройшла в теплому руслі приємних розмов. Студенти мали змогу розповісти про своє навчання та перебування в м. Лєшно, поділитися враженнями, а також обговорити систему вищої освіти, зробити порівляльний аналіз