ФЕСТИВАЛЬ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ ФЕСТИВАЛЬ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ

Posted on Posted in Без категорії

Кінець літа для мешканців міста Умані відзначився незабутньою подією – фестивалем документального кіно, що вперше відбувся просто неба на території Уманського василіанського монастиря, який є садибою Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань». Участь в організації та проведенні фестивалю в Умані взяли  професор Ірина Кривошея та науковий директор Польського культурно-освітнього центру УДПУ, професор Ігор Кривошея.

Lampa_1 (1)Програма Lampa.doc формувалася з 11 фільмів українського та польського виробництва останніх трьох років. Організатори хотіли показати і довести, що в Україні є своє документальне кіно, а польська документалістика, в свою чергу, була притягнута як одна із кращих зразків. Саме з таким поєднанням Lampa.doc вирішила шукати шлях до сердець глядачів міст немільйонників і руйнувати стереотипи про документальне кіно.

Lampa_3До цього, де фестиваль гостював у місті Луцьку на території давнього замку, він на 5–7 серпня 2016 року переїхав до Умані. Після Умані команда фестивалю на чолі з енергійною та креативною Наталією Красильніковою помандрувала до Запоріжжя, де на славетному острові Хортиця і завершився фестиваль під відкритим небом.

Відео першого дня фестивалю  можна переглянути тут 

Залишити відповідь